Gastenboek

MudBikers
 

Plaats een nieuw bericht
 • kspr zei op zo 23 april 2017 om 21:23 Vandaag de complete route gereden. Ligt er super bij. Ik weet niet of iemand nog onderhoud pleegt, maar de route is momenteel helemaal prime. Of er bordjes missen weet ik niet. Ik heb op de auto pilot gereden.
 • Helgo Beurkens zei op wo 09 september 2015 om 12:32 I.v.m. opruiming huis:

  Meer dan 100 stuks mountainbikebladen

  - mountainbike plu
  - O2 bike
  - bikefreak

  v.a. 1999 tot 2014 jaargangen niet compleet.
  Erg leuk leesvoer voor een regenachtig weekeinde.
  kleine vergoeding of 2 flessen goede wijn.

  beurkenshf@zonnet.nl
 • Klaas van der Meulen zei op zo 16 augustus 2015 om 11:23 vanmorgen na hevige regenval de route bij Parc Sandur gereden. een prachtig gebied. jammer dat ik hem niet kon uitrijden vanwege ontbrekende routebordjes, ook jammer dat de brandnetels niet worden weggemaaid
 • De Maaier zei op vr 26 juni 2015 om 19:07 Dankjewel, Marinus
 • Marinus zei op do 25 juni 2015 om 20:36 Netjes gemaaid! Een verademing voor mijn blote beentjes :-D
 • jvanmarion zei op wo 10 juni 2015 om 22:05 ik vind btw het niet erg als er onkruid of een beetje takken hangen. het blijft ten slotte mountainbiken. als ik alles weg wil hebben koop ik wel een racefiets. maar vooral de brandnetels maken het parcour niet te rijden.
 • jvanmarion zei op wo 10 juni 2015 om 21:53 vanavond een onderhoudsrondje gedaan. veel takken afgebroken om zo weer doorgang te krijgen. dode takken weggehaald die soms gevaarlijk op ooghoogte hingen.
  aantal stukken een beetje brandnetels weg gehakt, maar daar helpt een bosmaaier beter tegen.
  als je btw laaghangende takken zie hangen haal ze dan weg aub. doe het ook voor een ander.

  @mudbikers. hoe is jullie activiteit eigenlijk? ik wil best lid worden, maar niet voor een vereniging die niet actief is op zn eigen website of facebook. ik wil ook rustig helpen met parcour onderhoud, maar krijg ook daar geen respons op.
 • Geert zei op za 06 juni 2015 om 09:50 Proberen te fietsen maar afgehaakt.
  Wat is de route zeer slecht onderhouden!
  Zeer hoog staand gras, onkruid, brandnetels enz. Jammer dat zon club geen onderhoud verricht.
 • jeroen zei op do 04 juni 2015 om 00:35 ook hier afgelopen zondag en vandaag de route rietlanden/parc sandur gefietst. erg veel brandnetels en hoge planten, waardoor parcour en obstakels lastig te zien zijn. ook een een aantal laaghangende takken die ik zondag heb weggehaald.
  er liggen ook regelmatig halve boomstronken op de paden die niet van omgevallen bomen zijn.

  de bordjes staan er nog steeds, echter staan er ook nieuwe bordjes naast soms. waar ik niet van kan plaatsen waar die van zijn.

  ik wil best een keer helpen met het parcour op te schonen en heb dat al eerder aangegeven, maar ik krijg hier geen response op.

  @roelof. regelmatig lopen er honden los en heb ook al een aantal bijna aanvaringen gehad. ik ben echter niet zo vriendelijk. je hoort een hond gewoon aan te lijnen. punt. als ik op een ruiter pad rij, moet ik me ook aanpassen als er paarden aankomen (stoppen, aan de kant en ze rustig laten passeren ivm schrik effect van sommige paarden).
 • johan zei op ma 25 mei 2015 om 19:51 Vanmorgen jullie route gefietst, deze lag er niet goed bij, paaltjes weg heel veel onkruid ,brandnetels, ik heb gefietst bij de rietlanden en Nieuw Amsterdam.
 • arend zei op ma 18 mei 2015 om 19:44 leuke tocht ik had geen problemen met de lintjes maar ben wel met fred eens over het tegenovergestelde richting fietsen van de vaste route voor de rest was het prima in orde
 • Erik zei op ma 18 mei 2015 om 02:19 Eens met Fred, ondanks dat een mooi tochtje.
  er zijn ook foto's gemaakt, waar kan ik die terug vinden?

  Groeten,
  Erik
 • fred verbij zei op zo 17 mei 2015 om 20:32 We hebben vandaag jullie mtb tocht gereden [50 km]
  ik moet zeggen jullie hebben tocht een leuke tocht uitgezet
  met niet overal onverharde paden , toch wil ik even kwijt dat de lintjes en bordjes belabberd waren opgehangen wat is het bordjes of lintjes mensen gebruik bordjes veel beter zichtbaar en altijd rechts van de route en wat meters voor de bocht wat hebben wij vaak bijna verkeerd gereden zeg .
  en dan ook nog de vaste mtb route in tegengestelde richting rijden zonder waarschuwing voor tegenliggers , misschien toch wat punten voor de volgende keer.
 • Johnny zei op wo 27 augustus 2014 om 19:39 Zo! ook net weer van de route. Was weer mooi, de brandnetel boy is weer goed bezig geweest! verder is duidelijk te zien dat de route de laatste tijd weer druk bereden word, alle scherpe gaten, worden weer mooi stomp gereden. Het stuk langs de A37, richting nieuw-amsterdam, is echter niet meer te doen, een talud maaier heeft alles vernield daar (hele diepe sporen). Ben benieuwd of de betreffende partij de schade uit zichzelf hersteld....
  Maar al met al (incl. paar keer stoppen i.v.m. bidon die uit de houder waaide), toch een gemiddelde snelheid van 22.3 km/h neer weten te zetten op de route. En dat voor iemand die net begonnen is, en de route net 6 keer heeft gefietst, niet slecht dacht ik.
  Vr. gr. de blauwe f800 rijder.
 • Roland zei op wo 27 augustus 2014 om 00:00 Leuke uitdagende route en dat zowat in mij achtertuin. Had dit eigenlijk niet verwacht. Fiets als het even kan de route of delen daarvan meerdere keren per week. Vooral nu er een grote snoeibeurt plaats heeft gevonden is het nog meer genieten. Dank voor het onderhouden van deze route.

  Grt,
  Roland.
 • ron seitzinger zei op ma 18 augustus 2014 om 23:34 ik had een vraagje. is het ook een probleem als ik als hardloper mijn crosstraining ook over de atb en de ruiterpaden afleg? ik duik aan de kant als ik een fiets of een ruiter met paard tegenkom hoor. ik wil namelijk als hardloper geen overlast bezorgen voor andere sporters. en ik vindt de wandelpaden een beetje te vlak om mijn cross te trainen.

  Beste Ron,
  Je geeft zelf al aan dat jij geen overlast wilt zijn voor andere gebruikers. Wie zijn wij dan om daar tegen in te gaan. Als je in tegen gestelde richting loopt veroorzaak je nooit problemen dacht ik. Je kunt dan makkelijk anticiperen. Respect is de basis voor het gebruik van deze beperkte ruimte die wij hebben in Nederland.

  Gr, Diederik.
 • J. van Marion zei op za 09 augustus 2014 om 20:02 @Brandnetel. ik kom net terug van het rietplas parcour. Je bent goed bezig geweest. dank je wel!!. ik heb weer heerlijk kunnen fietsen
 • Marja Boerke zei op do 07 augustus 2014 om 15:48 Goede dag.

  Op woensdag 30 juli om 19.30 uur heb ik een botsing gehad met een mountainbiker.
  De gevolgen waren nogal heftig en ik wil graag weten hoe het met hem is .
  We hebben jammer genoeg geen gegevens uitgewisseld.
  Is er binnen uw club misschien bekend dat er op die avond nabij Klooster iets is gebeurd?
  Ook als het niet zo is zou ik dat graag willen weten. Alvast mijn hartelijke dank.

  Beste Marja, dank voor je bericht maar ik heb nog niet gehoord wie dit is geweest. Er zijn natuurlijk veel MTBikers en Klooster ligt dacht ik dicht bij Coevorden. Het gebeurd niet veel dat onze clubgenoten die kant op fietsen. Maar als ik iets hoor laat ik je het weten. Nogmaals dank voor je reactie.

  Namens de MudBikers Diederik.
 • Brandnetel zei op wo 06 augustus 2014 om 20:08 Jullie zijn weer van harte welkom op het mudbikers parcour. De BRANDNETELS zijn WEG.
 • van der Pal zei op vr 25 juli 2014 om 17:42 Goedendag,

  Ook hier iemand die elke keer van de route geniet.
  Zeker een keer per week actief op het rondje rietplas.
  Helaas is de staat van het parcour nu zodanig slecht dat ik uitwijk naar ander parcour.
  Gisteravond parcour gereden en beide onderarmen bebloed van bramenstruiken en hele avond last gehad van blaren op onderbenen en onderarmen van te hoge brandnetels.
 • j. van marion zei op ma 21 juli 2014 om 22:29 ik fiets regelmatig de route bij de rietplas, echter is dat nu echt niet leuk meer. de brandnetels staan gemiddeld 1,5 meter hoog, braamstruiken net zo. wie doet het onderhoud eigenlijk aan deze route? ik mag m graag fietsen, maar om elke keer compleet onder de blaren te zitten is geen pretje. ik zie dat jullie op facebook ook niet echt actief zijn. dus gelijk een 2e vraag, hoe is jullie activiteit?
 • Sidaan zei op ma 07 juli 2014 om 15:30 Hoi jongens, het bosje bij de grote rietplas, tussen de manege en vlak voordat je de weg oversteek, de bult over. Was vandaag helemaal bezaaid met boompjes. 1 of andere gek had wel zeker zo'n 30 tot 40 boompjes daar over de paden heen gesleurd. Ik was er met 2 jonge kinderen aan het mtb'n en het ging maar net goed bij de eerste dwarsligger! Ik heb ze allemaal maar weggehaald. Ik hoop aan de ene kant dat het "dronken jeugd" is geweest en niet iemand die het moedwillig heeft gedaan.. al lijkt het er wel op, want het was alleen op de mtb route over zo'n 2 km. lengte en niks op de andere paden..........
 • Marco zei op za 21 juni 2014 om 20:04 Vandaag noordbargerbos route gereden. Let op, het nieuwe single track stuk achter de manege is niet meer te rijden vanwege de braamstuiken. Mijn benen zijn hier behoorlijk gehavend uitgekomen.
 • Brandnetel zei op ma 26 mei 2014 om 18:44 Heb vandaag 1.123.145 brandnetels om gemaaid er staan er nog 18 brandstof was op.
 • Herman zei op do 22 mei 2014 om 13:44 Heb vanmorgen sinds 8 maand weer de route gefietst met mijn nieuwe Spesialized Crave Pro.
  Ik zit nu onder de brandblaren van de brandnetels ,dat is zo jammer dit is zon mooie mtb route vooral om je fiets onder controle te krijgen.
  Ik bied mij vrijwillig aan om met een bosmaaier de brandnetels te verwijderen.Valt hier wat te regelen.Hier moet echt iets aan gedaan worden ,en iets minder gevaarlijke kuilen kan men dan ook gelijk aan pakken.Deze route moet weer top worden
 • Joke zei op za 08 maart 2014 om 19:02 Dank voor de route. Ik geniet er elke keer weer van. Leuk dat er nieuwe paden zijn, sommige stukjes nog wel erg hobbelig, maar uitdagend.
  Jammer dat er toch regelmatig een bordje wordt weggehaald. Het valt mij op dat achter het benzinestation een bordje mist. Ik ken de weg en weet hoe te fietsen maar ik heb het idee dat er nog een stukje door het bos is afgezet (nieuw).
  Vandaag de nodige takken/stammen van het stuk route vlak voor het fietspad start, weggehaald. Ik snap dit niet helemaal, er zijn toch geen fietsers die het leuk vinden hieroverheen te klimmen?
  Nogmaals bedankt vrijwilligers.
 • M. zei op vr 07 maart 2014 om 16:20 Beste mudbikers,

  Ik was aan het googlen op mountainbikeroutes in het Noordbargerbos en kwam op deze site terecht.

  Ik wil als ruiter toch even onze kant van het verhaal vertellen, aangezien we met elkaar een prachtig stukje natuur delen!

  Ik was laatst met mijn paard door het bos aan het rijden toen ik zag dat er een nieuwe fietsroute door het bos gekomen is. Prachtig natuurlijk, maar voor ons voelt dat een beetje vreemd, omdat de routerpaden al jaren lang slecht tot niet onderhouden worden. We hebben dit ook aangekaart bij staatsbos, echter geen resultaten van onze 'klaagzang' mogen vernemen, de paden blijven slecht.

  Nu is het ook zo dat de fietsroutes óók over de ruiterpaden gaan en gister ging zelfs het verhaal rond dat wij als ruiters niet eens meer op de ruiterpaden mogen komen. Voor ons voelt het dus alsof 'ons' bos wordt ingenomen door de fietsers. Jullie balen van ons ruiters op jullie paden, wij balen van jullie fietsers op onze paden. Het is slecht gecommuniceerd naar ons (naar jullie wellicht ook?), waardoor we elkaar onverwachts tegenkomen.

  Op sommige stukken kan het natuurlijk prima, maar op andere stukken kan het echt voor gevaarlijke situaties zorgen. Zowel mountainbikers als ruiters moeten dondersgoed opletten om ongelukken te voorkomen. Het is geven en nemen. Als iedereen zich netjes gedraagt, rekening met elkaar houdt en goed oplet, kunnen we prima het bos delen natuurlijk!
 • Bert zei op za 15 februari 2014 om 14:37 Donderdag middag, vrijdag morgen en zaterdag morgen weer een heel stuk aan nieuwe singeltracks gemaakt. Ik dank Marthijs mijn stage loper die donderdag en vrijdag heeft meegeholpen Super bedankt en zaterdag morgen dank ik Tienko en Klaas voor de de hulp om dit te realiseren.

  René de route die door het NBB loopt is een rondje dan is het moeilijk uit te leggen waar het begin is, maar gelukkig heb je de route gevonden

  Verder wil ik nog zeggen dat het NBB een klein bos is waar heel veel recreanten zijn, honde bezitters, paarden liefhebbers en wij de mountainbikers. En waar geen crossmotoren welkom zijn. De route die er nu ligt is door een klein handje vol vrijwilligers uitgevoerd als er commentaar is meld je aan als vrijwilliger dan is de binding voor het ontstane parcour veel groter en als laatste dank ik de boswachter Jan en Geerling dat wij dit hier mogen uit voeren zonder mijn verhaal en hun was dit niet gebeurd.
 • René zei op di 11 februari 2014 om 11:13 Ik wil ook nog even reageren op deze 2 onderstaande berichten.

  "Kspr zei op ma 25 februari 2013 om 21:40 Bedankt Peter. Dat is dus het Noordbargerbos. Meer dan een jaar geleden vertelde Bert van de Mudbikers al op een forum dat daar plannen waren. Binnenkort maar eens gaan zoeken.

  Tja die paarden komen van de manege de Eekwal. Misschien kunnen de Mudbikers eens met de Eekwal praten."

  "Kspr zei op zo 07 april 2013 om 19:49 Vanavond de nieuwe MTB route in het Noord Bargerbos gefietst. Heel mooi dat de Mudbikers deze route heeft aangelegd.

  De fun factor wordt momenteel nog beperkt doordat er (nog) te weinig single track in zit, de brede paden zijn op bepaalde plaatsen zo mul getrapt worden door die k** paarden en de nieuw aangelegde single tracks moeten nog heel heftig worden ingereden (met de crossmotor er over!)."

  Kspr schijnt nog al een probleem met paarden te hebben.
  Ja er lopen daar ruiters met hun paarden en die komen idd voor een deel ook van de manege de Eekwal, maar ik weet niet of het je is opgevallen? Heel veel buurtbewoners daar in de omgeving hebben paarden. Wou je ze allemaal bij langs gaan??

  Kspr heeft het over "door paarden mul getrapte paden". Ik zou zeggen niet zeuren. Je moet in zo'n geval gewoon wat steviger doortrappen op je fiets. Zie het maar als een extra uitdaging. Bovendien gaat een stuk van de route over speciale ruiterpaden. Dus waar heb je het over. Bovendien stel je zelf voor om met een crossmotor de single-tracks in te rijden. Ik weet niet waar je je verstand heb zitten, maar 1 zo'n crossmotor maakt meer kapot dan 20 paarden. Ik hoop dan ook dat je dat idiote idee nooit zal uitvoeren. Het bos is niet voor niets, met enkele paden uitgezonderd, verbodengebied voor motorvoertuigen.

  Ik zou dus alle atb-ers en andere bos gebruikers op willen roepen om met respect met elkaar om te gaan.
 • René zei op di 11 februari 2014 om 10:32 Jammer dat er geen reactie kwam op mijn vraag waar de route in het Noordbargerbos begint. Heb, na het hele bos door kruist te hebben, zelf de route gevonden. Leuke aanvulling op de bestaande routes rondom Emmen. Alleen jammer hoe op sommige plekken de route is aangegeven. De bordjes hadden wel aan wat betere palen bevestigd mogen worden. Nu zag ik half verrotte boomstronkjes en takken waaraan de bordjes waren bevestigd. Zonde van de tijd en energie die er in is gestoken, binnen korte tijd kan men weer op pad om de routeaanduiding te herstellen.
 • Denis zei op zo 09 februari 2014 om 18:52 Beste mudbikers
  Complimenten voor de route door t noord bargerbos. Als. Ik in Emmen ben loop ik daar altijd. De ATB lus was in december nog verstoord maar afgelopen zondag. Tot mijn vreugde nieuwe bordjes en hele leuke nieuwe lussen. Zoals ik net lees gaan er nog extra stukken bijkomen. Tijd om mijn ATB eens over de route te jagen. Keep up the good work!
  Denis
 • Bert zei op zo 19 januari 2014 om 17:22 Marcel moet zijn Klaas.
 • Bert zei op za 18 januari 2014 om 14:47 Weer een stukje singeltrack er bij in het NoordBargerBos, het is aan jullie om hier zoveel mogelijk gebruik van te maken. Met dank aan Pieter, Eppo en Marcel.
 • René zei op zo 12 januari 2014 om 14:08 Hallo, onlangs zag ik midden in het Noordbargerbos een bordje van een ATB-route. Na ander en een half jaar met een arm blessure (niet door het ATB-en) vind ik het weer tijd om op de fiets te stappen en het Noordbargerbos lijkt mij daarvoor een geschikte omgeving. Ik kan alleen geen info over deze route vinden behalve dat er bordjes verdwijnen en weer worden geplaatst. Hij is niet opgenomen bij de routes op de site van MTBroutes.nl op jullie site kan ik ook geen beschrijving vinden. Waar zijn goed bereikbare startplaatsen, hoe lang is de route, hoe makkelijk/moeilijk is de route, is er een kaart van???? Wie kan er meer info geven?
  Met vriendelijke groeten,
  René
 • Diederik zei op za 04 januari 2014 om 17:47 Vandaag 4 januari hebben wij het parcoer in het Noord Barger bos opnieuw van pijlen voorzien. Alles is weer goed zichtbaar en te rijden. Nu hopen dat alles blijft staan en de pijlen (bordjes) op hun plaats blijven. Binnenkort zullen we ook proberen om een paar doorsteken te maken om de route aantrekkelijker te maken. Daar zijn we wel hulp bij nodig maar die oproep volgt later.

  Namens Bert, Tienko, Pieter en Eppo.
 • jan zei op di 17 december 2013 om 18:36 Heb ook geprobeerd noordbarger bos te rijden is echter niet te volgen.nu ben ik hier redelijk bekend, maar misschien verstandig om aan te geven hoe je vanaf oude route op de nieuwe komt.dit staat volgens mij niet aangegeven of ik zie het niet.
 • Ivan Basso zei op wo 11 december 2013 om 22:17 Vanmiddag weer eens het Noordbargebos opgezocht om de route van jullie te rijden. Dit keer had ik Sergej Ivanov uitgenodigd om de route eens te proberen. Helaas ontbreken er dusdanig veel bordjes waardoor de route niet volledig te rijden is. Na een aantal keren op hetzelfde punt te zijn uitgekomen hebben we het opgegeven. Wel zijn er nog oranjepijlen (die normaal bij een tourtocht horen) aanwezig. Horen deze ook bij de officiele (met trema) route?
 • peter zei op wo 13 november 2013 om 20:12 Heb zelf meegeholpen om te linten een stuk van de route zondag morgen vroeg alles nog nagelopen en alles zag er goed uit .
  maar helaas bij het ophalen van de linten om 12.30 zijn er linten weggehaald en waren er linten verplaatst .
  Er zijn mensen die het nodig vinden om de linten weg te halen het is niet anders
 • Bert Westera zei op ma 11 november 2013 om 16:15 Mannen jullie hebben een hele mooie tocht uitgestippeld. Toch leek na 18 km het eind voor mij in zicht te komen, ware het niet dat de fietsenmaker uit de Rietlanden(rijwielshop Greve), mijn probleem betreffende een geknapte ketting in nog geen 2 minuutjes verhielp. Helemaal gratis en voor niks. Geweldig. Allemaal bedankt en tot volgend jaar.
 • G.Roorda zei op zo 10 november 2013 om 17:42 Even een reactie op de mtb -tocht super geregeld allemaal. Moet inderdaad toegeven dat op sommige plaatsen het beter kan worden aangegeven, maar dat mag de pret niet drukken. Kom een volgende keer zeker weer toppprittt!!!!
 • fred verbij zei op zo 10 november 2013 om 13:29 beste mud bikers ik heb vanmorgen jullie vtt gereden het eerste tot de post was erg goed uitgezet maar na de 1e post was het vaak spoor zoeken .
  ik fiets veel tochten maar doe die lintjes de volgende keer niet meer , bordjes zijn veel beter zichtbaar en worden ook niet gauw weggehaald en lintjes zijn slecht zichtbaar vooral met deze herfst kleuren in het bos verder was het een leuke tocht ,ook kom ik de volgende keer graag weer ,maar dan geen lintjes
 • MudBikers zei op za 09 november 2013 om 16:15 Ja. die komt morgen beschikbaar.
 • Wicher zei op za 09 november 2013 om 14:11 Beste mudbikers, is er ook een kaartje van de tocht van morgen beschikbaar? Kan het zo niet vinden op jullie site
 • Diederik zei op za 02 november 2013 om 12:26 Heden morgen het parcoer voor zondag 10 november gecontroleerd en het is boom vrij. Ligt er perfect bij dank de inzet van een aantal vrijwilligers.
 • Bert zei op ma 16 september 2013 om 16:57 Dag Rienus en andere fietsers,
  Er wordt inderdaad nog aan gewerkt.
 • Rienus zei op wo 11 september 2013 om 08:34 ik heb gisteren geprobeerd de bordjes te volgen in het Noordbargerbos maar dat wilde niet helemaal lukken. Zo opeens stopte de bordjesvoorziening. Is hier een echte route die ik kan volgen of wordt hier nog aan gewerkt? Graag zou ik hier meer van weten en er zijn vast meer mensen die dat ook graag willen weten.
 • Huub zei op zo 08 september 2013 om 17:22 Goedemiddag heren en dames,

  Op 8 september ben ik mijn fietstasje verloren op de mbt route emmerdennen. We hebben de korte route en de langere verbindingsroute getrapt. Mochten jullie iets tegen komen gelieve met mij contact op te nemen: 0622710833

  Alvast bedankt,

  Mvg

  Huub
 • Gerard Bos zei op zo 18 augustus 2013 om 11:18 Het bericht van een gevallene,

  Even een kleine update over een gevallen mudbiker. Nadat ik vorig jaar september met 65 km de bocht uit schoot in de omgeving van het Duitse Winterberg en terug kwam met een gebroken sleutelbeen. Ben ik na een jaar medische molen nu dan eindelijk toe aan revalidatie. Buiten een gebroken sleutelbeen bleek ik er ook nog een gescheurd kapsel, beschadigde zenuwen en een "Frozen shoulder" aan over te houden.
  Nu mag ik twee maal in de week naar het revalidatie team van het Scheper ziekenhuis. Het vooruit zicht is dat het nog enige maanden duurt voordat ik weer normaal met mes en vork kan eten of kan autorijden. Over de tijd dat ik weer kan mountainbiken, kan ik geen antwoord geven. Maar ook ik kom vooruit.

  Veel plezier bij de komende prachtige bike uitdagingen.

  Draag een helm. (Die van mij ligt doormidden).
  Met solide groet, Gerard Bos
 • Bert (de maaier) zei op do 15 augustus 2013 om 20:26 Het is weer gedaan met de brandnetels, takken en de rest wat maar gemaaid kon worden. Het heeft wel 2½ dag geduurd maar dan heb je ook wat, en wat krijg ik?
 • Bert zei op do 15 augustus 2013 om 20:23 Heb ik wel jou mail adres nodig, stuur dit naar info@mudbikers.nl
 • Arnold zei op wo 14 augustus 2013 om 10:27 Hey mannen ik wil graag de route fietsen van eerder dit jaar met de start vanaf DZOH.
  Ik heb echter geen Gamin maar een mio ;-). Kan de route mij gemaild worden en eventueel ook andere routes?
 • Eppo zei op za 29 juni 2013 om 20:57 Nw Amsterdam is ook gemaaid. Nieuwe bordjes geplaatst. Noordkant Rijksweg heeft nog wat vocht problemen.
 • Fietsvrienden Lauwersland Burum zei op do 27 juni 2013 om 21:46 Kent u de Lauwersland Fietsvierdaagse al?

  Afstanden 35/70 km | dagelijkse starttijden van 9.00-13.00 uur | gratis winkans fiets t.w.v. € 750,- |

  uniek t-shirt als aandenken | voorinschrijven met aantrekkelijke korting | tevens eendaagse ritten |

  voldoende overnachtingsmogelijkheden in de omgeving | ION oplaadpunten |

  overdekte fietsenstalling | routes volledig bepijld en beschreven op papier | ieder jaar nieuwe routes |

  fietsverhuur (reserveren noodzakelijk) | meer informatie? www.fietsvriendenlauwersland.nl
 • Bart Brentjes zei op za 15 juni 2013 om 12:22 De route was weer perfect gemaaid! Deel nw amsterdam niet gefietst dus dat kan ik niet beoordelen.

  Gr Bart
 • René Mink zei op di 04 juni 2013 om 21:34 Beste mannen van de mudbikers,

  Harstikke bedankt dat ik vanavond met jullie mee mocht fietsen. Leuke enthousiaste groep waar heerlijk door gefietst word en ook ff tijd is voor een praatje. Zoals ik jullie verteld heb fiets ik samen met Ferdy Keuter, Sandro Pitta Stojanovski en Dennis Klaar de tourtocht duchenne heroes. Onze team Ride4Julian is bezig om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne, om uiteindelijk zo snel mogelijk het medicijn te kunnen ontwikkelen om de spierziekte een halt toe te roepen. Het verhaal en motivatie van de ouders van Julian ( Sandro en Natalie ) kunnen jullie vinden op www.ride4julian.nl. Daar staat ook de link naar onze Facebooksite. Like us en laat ff een berichtje achter.

  Bedankt mudbikers,

  Groeten,


  René Mink van der Werf

  Ps lidmaatschap kom eraan. ;-)
 • mudbiker zei op wo 29 mei 2013 om 18:40 Roy er komen nog meer singeltracks, het is alleen nu broed seizoen en dan mogen we niet in het bos werken. Voor iedereen geduld.
 • Roy zei op ma 27 mei 2013 om 23:05 Vanavond de route in het Noorderbargerbos gereden. Om eerlijk te zijn vind ik de route vrij inspiratieloos. Ik snap best dat sommige paden, en dan met name de singletracks, vrij gehouden moeten worden voor wandelaars maar het aantal meters dan wel kilometers aan singletrack is wel erg summier. Het stuk waarbij je de Ermerweg over moet steken naar het zuidelijk gedeelte is wel leuk geworden. Nog één laatste opmerking: mijn fietsmaat en ik moesten 3-4 keer afstappen omdat we de route niet konden vinden. Dit kwam puur omdat sommige bewegwijzeringsbordjes op erg onlogische plekken staan. Het kwam een paar keer voor dat een bordje niet voor een afslag staat maar na de afslag. Mijn inziens is dat gewoon niet handig want dan ga je er vanuit dat je rechtdoor moet.
 • Arnold zei op ma 27 mei 2013 om 14:09 Gisteren de gps-tocht gefietst.
  Helaas weinig deelname maar het was een mooie tocht!

  Volgend jaar weer organiseren !!
 • Henk zei op za 25 mei 2013 om 21:30 Hoe laat begint die gps-tocht?
 • Mudbiker zei op vr 24 mei 2013 om 23:22 Tocht wordt niet uitgepijld, Er zijn een aantal toestellen (op=op) gesponsord door Bever Sport/Outdoor Emmen.
  Borg E 50,00 plus ID Na de tocht krijg je dat weer terug.
 • Arjan Ruiter zei op vr 24 mei 2013 om 21:51 Is de GPS tocht ook te rijden zonder GPS? Is de tocht bepijld?

  Arjan
 • G. Wesselink zei op wo 22 mei 2013 om 13:35 Goedenmiddag,

  Aankomende zondag willen we met onze vereniging deelnemen aan de gps tocht.
  Is het mogelijk om de tocht in gpx te ontvangen per mail, zodat we deze in onze i-phones kunnen inlezen?
  Graag uw reactie

  groeten
  Gerard Wesselink
  lid WTCG te Geesteren
 • kspr zei op zo 07 april 2013 om 19:49 Vanavond de nieuwe MTB route in het Noord Bargerbos gefietst. Heel mooi dat de Mudbikers deze route heeft aangelegd.

  De fun factor wordt momenteel nog beperkt doordat er (nog) te weinig single track in zit, de brede paden zijn op bepaalde plaatsen zo mul getrapt worden door die k** paarden en de nieuw aangelegde single tracks moeten nog heel heftig worden ingereden (met de crossmotor er over!).
 • Ivan Basso zei op wo 03 april 2013 om 18:13 Vandaag voor het eerst de nieuwe route in het Noorbargebos gereden. Heb er lang naar uitgekeken. Er is hard gewerkt door de Mudbikers. Route is duidelijk uitgepijld.
  Heren Mudbikers bedankt!!
  Groet Basso
 • Diederik zei op di 02 april 2013 om 22:01 De eerste clubtraining zit er op. 9 mannen waren bereid om de spiertjes los te fietsen. We hebben de route in Noordbarger gereden en de mannen waren het er over eens, zwaar en pittig en wel veel rommel in het bos. Gebroken pad en een gebroken ketting dus 2 man met pech maar dat kan gebeuren. Mooi droog weer dus volgende week nieuwe kansen. Groetjes Diederik.
 • Ferdinand zei op zo 24 maart 2013 om 16:18 Gisteren heb ik op het Noordbargerbos parcours gereden. Mooie aanvulling van de routes, wel zwaar op sommige stukken en nog weinig bereden.

  Parc Sandur route kan ook aangevuld worden richting industrieterrein Emmen. Grasstroken genoeg.
 • kspr zei op ma 25 februari 2013 om 21:40 Bedankt Peter. Dat is dus het Noordbargerbos. Meer dan een jaar geleden vertelde Bert van de Mudbikers al op een forum dat daar plannen waren. Binnenkort maar eens gaan zoeken.

  Tja die paarden komen van de manege de Eekwal. Misschien kunnen de Mudbikers eens met de Eekwal praten.
 • peter zei op zo 24 februari 2013 om 14:50 Gisteren over het nieuwe parcour gefietst helaas is er ook iemand met een paard over geweest dus is het nu iets zwaarder fietsen.
  Het stuk Nieuwe parcoer ligt bij het bos achter bargeres richting n34
 • Sidaan zei op zo 17 februari 2013 om 01:31 Het "nieuwe" stuk wat Peter bedoeld is vast het aangepaste stuk bij Nieuw-Amsterdam zodra je het bos in fiets vanaf de "A37".

  Ook met dit weer, sneeuw e.d. is het fijn om een route dichtbij huis te hebben om ff lekker te mtb'n! En met de sneeuw geeft het op sommige klimmetjes ook nog een leuke vernieuwde uitdaging!

  Jammer dat de boswachters er zo'n puinhoop van maken...... En vooral als houtkachel liefhebber al dat hout zien weg te rotten..... ;-)

  Groet'n!
 • kspr zei op do 07 februari 2013 om 18:30 Vabdag de route gereden. Het nieuwe stuk waar Peter het over heeft niet gezien. Misschien nog niet uitgepijlt of door de automatische piloot een pijltje gemist.

  Lekker gereden. Het stuk na de golfbaan was lekker accelereren, remmen en weer accelereren. Jammer dan veel gras passages er erg nat bij liggen.

  Na de valpartij op die gladde brug tijdens de toertocht in november had ik wel verwacht dat er wat aan de gladheid zou zijn gebeurt. Bv, kippengaas over de brug spijkeren. De brug was vandaag ook heel glad en dat was niet vanwege de hagel.
 • kspr zei op zo 03 februari 2013 om 22:54 Ik ben benieuwd, waar vind ik het nieuwe stuk van de route?
 • peter zei op do 03 januari 2013 om 09:10 heb de eerste km er weer opzitten dit jaar waaronder het nieuwe stuk route van de mudbikers
  super gedaan.
 • Eppo zei op zo 11 november 2012 om 22:29 http://www.benniewolbers.nl/?news_action=show_item&id=6121777&t=4e+Toertocht+MudBikers+weer+grot+succes.html
 • Herman Hemel zei op zo 11 november 2012 om 17:11 Mudbikers bedankt voor de goede organisatie tweelingtoer, prachtig parcours
 • Eppo zei op zo 11 november 2012 om 15:08 Alle vrijwilligers super bedankt voor de bijdrage voor vandaag!!
  Kijken terug op een fantastische tocht met bijna 300 deelnemers!
 • Jasper zei op za 10 november 2012 om 11:01 Kan niet inschrijven op facebook moet ik hiervoor uitgenodigd worden?.
 • Bert Brouwer zei op zo 04 november 2012 om 14:02 Gevonden tijdens parcour onderhoud. Bidon van merk BBB met gereedschap inhoud iemand kwijt laat mij even weten.
 • Michel Lanjouw zei op di 18 september 2012 om 13:21 Wordt er vanavond nog gefietst? Of wordt het al te vroeg donker?

  Michel
 • Bert Brouwer zei op ma 10 september 2012 om 12:17 Hallo mijn naam is Bert Brouwer en heb zaterdag 8 september tijdens de afdaling van de 70 km na de stop bij 't Hijgend Hert mijn Garmijn Dakota 20 verloren. Er staan veel tochten op die ik gereden heb rond om Emmen. Hebt u hem gevonden neem dan kontact met mij op 0654266193
 • Marcel zei op di 04 september 2012 om 13:51 Wordt er nog gefietst vanavond?
 • Diederik Wolthof zei op ma 03 september 2012 om 09:10 Het MudBikers Tandemteam heeft de 11steden marathon 2012 gewonnen in hun klasse.
  De Masters Marco en Klaas waren met hun 32e plaats zeer goed. MudBikers staan er weer goed op.
 • Bart Brentjens zei op do 30 augustus 2012 om 22:38 De route lag er vanavond
  mooi gemaaid bij, maaiers bedankt!
 • Jos Sulmann zei op za 25 augustus 2012 om 18:20 Gaan er nog Mudbikers 6 uurs racen in Assen ?
 • Bert Brouwer zei op wo 15 augustus 2012 om 14:01 Ben op zoek naar TopoEngeland mapsource of IMG file. Eventueel ruilen tegen elk ander land.
 • Diederik zei op di 24 juli 2012 om 20:45 Martin is gevonden
 • Diederik zei op zo 22 juli 2012 om 20:05 Wie is Martin Kuipers, graag melden op info@mudbikers.nl
 • Bert Brouwer zei op di 17 juli 2012 om 19:07 te koop: gramin edge 705 WIE?
 • Theo zei op vr 29 juni 2012 om 10:17 Naast het parcours bij Parc Sandur is een "houten bruggetje" neergelegd. Mag dit bruggetje al gebruikt worden?
 • Wim zei op do 28 juni 2012 om 19:35 Bij het zandgat zijn wat paaltjes stuk of weg.
  Aan de noordkant mist er 1 en is er 1 vernield en op de hoek (zuid-west) mist ook een paal.
 • Johan zei op wo 27 juni 2012 om 21:12 Vandaag met een groep van het werk het parcours bereden.
  Er was flink onkruid weggesnoeid, vervolgens wel een baal hooi aan de fiets hangen toen ik thuis kwam, maar afgeleverd bij de manege ;)
 • Piet zei op di 26 juni 2012 om 16:03 Hallo, ik ben nog maar net lid van de mudbikers, ik fiets in de weekenden onderandere met Hammy en Tieme, die kennen jullie vast. Zijn er ook mensen die dinsdags of donderdags later dan half 7 vertrekken? Ik red het niet om zo vroeg al in Nw Adam te staan.
 • peter wim en klaas zei op za 23 juni 2012 om 22:05 vandaag hebben we 82 km gefietst met 2400 hm we zijn nog bij bike park geweest en hebben een afdaling gedaan dat was wel heftig was blij dat ik heel beneden was zie maar op youtube bikepark winterberg
  peter
 • Diederik zei op za 23 juni 2012 om 16:52 We zijn nu ook op Faceboek je kunt daar een paar foto,s uploaden van de i mooie vrouwen.

  http://www.facebook.com/mud.bikers
 • peter wim en klaas zei op za 23 juni 2012 om 07:55 Het ziet er prima uit, klimt veel beter en daalt nog sneller. Vooral de jonge vrouwtjes vinden het prachtig. We blijven nog wel een week om verder te testen.
 • Diederik zei op vr 22 juni 2012 om 22:03 Krijgen jullie ook positieve reactie op de nieuwe kleding? En geeft het motivatie?
 • peter wim en klaas zei op vr 22 juni 2012 om 20:32 we zijn nu in winterberg we hebben een leuke tocht gehad van 75 km en 1950hm.
  morgen gaan we voor de 85 km en +-2400 hm en zondag 65 km.
 • Bert zei op zo 17 juni 2012 om 19:40 info@mudbikers.nl
 • Johan zei op zo 17 juni 2012 om 17:42 a) Er staat geen contact e-mailadres op de site
  Nu staat hij er inmiddels.

  b) Vandaag het parcours gefietst.
  - het stuk vanaf de Rietlanden naar het bosje aan de Herendijk verdient onderhoud, veel te veel onkruid wat op het pad heen groeit
  - Het stuk van het parcours bij Nieuw Amsterdam verdient onderhoud. Er zijn plekken bij waar brandnetels 1.5 meter hoog zijn waar het parcours dwars door heen gat.

  Tip: vraag de leden of ze een avond willen helpen met snoeien. Met 10 leden die 1 avond 3 uurtjes snoeien krijg je het parcours alweer snel tiptop.

 • bert zei op do 14 juni 2012 om 19:10 Ziet er goed uit.